ΝΕΑ

Τα νέα μας

Τα Μυστικά του Τέλειου Μοσχαρίσιου Στιφάδου
Τα Μυστικά του Τέλειου Μοσχαρίσιου Στιφάδου
06 Ιανουαρίου 2025

Ετοιμάστε το τέλειο μοσχαρίσιο στιφάδο με τα φρέσκα κρέατα από την εταιρία ΣΙΑΚΟΣ! 🥩

Η επιχείρησή μας, στις Αχαρνές Αττικής, προσφέρει άριστης ποιότητας νωπό κρέας, το οποίο διατηρείται φρέσκο και ζουμερό χάρη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας.

Όλα τα προϊόντα μας παράγονται και διανέμονται τηρώντας αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. 🍲

Εμπνευστείτε και δημιουργήστε τις πιο νόστιμες συνταγές με την υποστήριξη των πιστοποιήσεών μας ISO & HACCP. Καλή όρεξη! 😋

Το μοσχαρίσιο στιφάδο είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα που θυμίζουν οικογενειακά τραπέζια. Με τα σωστά βήματα, μπορείτε να φτιάξετε ένα στιφάδο με πλούσια γεύση και τρυφερό κρέας.

1. Επιλογή Κομματιού Κρέατος

Για το στιφάδο, προτιμήστε κομμάτια όπως σπάλα, ελιά ή κότσι. Αυτά τα κομμάτια είναι ιδανικά για αργό μαγείρεμα, καθώς μαλακώνουν και αποκτούν μοναδική γεύση.

2. Υλικά

1 κιλό μοσχάρι

1 κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο

Ντομάτες τριμμένες ή σάλτσα ντομάτας

Κόκκινο κρασί, κανέλα, γαρίφαλα, δάφνη, σκόρδο και ζωμό κρέατος.

3. Προετοιμασία

Κρεμμύδια: Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.

Κρέας: Σοτάρετε το μοσχάρι ώστε να αποκτήσει τραγανή εξωτερική επιφάνεια.

4. Μαγείρεμα

Τοποθετήστε το κρέας, τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα. Σιγοβράστε για 2-3 ώρες σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας σταδιακά ζωμό αν χρειαστεί. Το αργό μαγείρεμα είναι το κλειδί για να γίνει το κρέας μαλακό.

5. Παραλλαγές

Προσθέστε πατάτες ή κάστανα για περισσότερη υφή. Μια πρέζα ζάχαρη στη σάλτσα θα ισορροπήσει την οξύτητα της ντομάτας.

6. Σερβίρισμα

Συνοδεύστε το στιφάδο με ρύζι ή ζυμαρικά και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.